Zoeken
Sluit dit zoekvak.

VOOR VADERS

VOOR VADERS

Je partner is zwanger, maar als man beleef je de zwangerschap natuurlijk heel anders. Vooral de eerste maanden zijn vaak onwerkelijk omdat je de baby nog niet kunt voelen bewegen. Belangrijke momenten voor (aanstaande) vaders zijn bijvoorbeeld: de eerste echobeelden en het hartje van jullie kind horen kloppen. Naast deze momenten kan het prettig zijn als je bij de eerste controle, eventuele vervolgecho’s en bij het bespreken van het bevalplan aanwezig bent. Je bent natuurlijk ook bij elke (reguliere)controle van harte welkom om aanwezig te zijn.

Vrouwen die zwanger zijn kunnen tijdens de zwangerschap emotioneler en onstuimig zijn. Zwangere vrouwen hebben behoefte aan waardering en erkenning. Uit onderzoek blijkt dat de steun van jou als partner kan helpen tegen depressieve gevoelens en stress bij je vrouw. Je kunt haar helpen door emotionele steun te geven door naar haar te luisteren en begrip te tonen. Ook praktische steun zoals het overnemen van huishoudelijke taken is belangrijk. De bevalling is een bijzonder moment. Als man is het niet altijd makkelijk om er naast te staan. Je kunt de pijn niet wegnemen en de barende vrouw kan soms anders reageren. Hou hier rekening mee en bereid je voor. Probeer zoveel mogelijk te ondersteunen door te helpen bij praktische zaken zoals het gereed maken van de babykamer en regelen van kraamzorg.

VADERS IN BEELD
Vaders in beeld is een wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van het onderzoek is om vaders centraal te stellen en meer inzicht te krijgen in het vaderschap tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Zo wordt er gekeken naar neurale en hormonale processen die daarin een rol spelen.

Voor meer informatie over Vaders in Beeld ga dan naar: www.vadersinbeeld.nl

HANDIGE APP VOOR KERSVERSE VADERS

HOE KAN JE JE ZWANGERE VROUW HELPEN?