Zoeken
Sluit dit zoekvak.

HORMOON SPIRAAL

Hormoon spiraal

Een hormoonspiraal is een kunststof ankertje van 30 of 32 mm lang. Het spiraaltje wordt in de baarmoeder geplaatst. Hier geeft het spiraal een kleine hoeveelheid van het hormoon progestageen af, waardoor de afgifte van natuurlijke hormonen wordt geblokkeerd en de eierstokken niet meer worden gestimuleerd om een rijpe eicel te produceren. Dat betekent dat er geen eitje meer vrijkomt en dus kan er ook geen bevruchting plaatsvinden. Daarnaast zorgt het spiraal ervoor dat de samenstelling van het baarmoederslijmvlies dusdanig verandert, dat de baarmoederhals niet meer toegankelijk is voor zaadcellen.

Er zijn twee soorten hormoonhoudende spiralen; de Mirena en de Kyleena. De Mirena spiraal is een betrouwbaar anticonceptiemiddel is bedoeld voor een gebruik van 5 jaar. Na die periode kan deze vervangen worden door een nieuwe spiraal. De kosten voor de Mirena bedragen ongeveer €140,-

De Kyleena is vergelijkbaar met de Mirena, alleen bevat deze minder hormonen dan de Mirena. Verder is deze net zo betrouwbaar en zijn de kosten hetzelfde (€140,-). De Kyleena is echter niet geschikt bij signalen van de overgang, waaronder onregelmatig bloedverlies.

Kinderwens

Ook voordat je zwanger bent, kun je bij ons terecht met vragen over (gezond) zwanger worden. Wij beantwoorden al je vragen tijdens het kinderwensspreekuur.

Zwangerschap

Elke vrouw is uniek en elke zwangerschap bijzonder. Jij & Ik Verloskunde is gespecialiseerd in zorg en begeleiding op maat.

Echoscopie

Wij werken met hoogwaardige echo apparatuur en ervaren echoscopisten, die binnen de praktijk alle echo’s verzorgen. Wij werken met twee echo specialisten.

Centeringpresnancy

Zwangerschapsconsulten in groepsverband. Deel ervaringen en ontmoet andere zwangeren. CenteringPregnancy™ biedt meer.

Bevalling

Een bevalling is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Wij zijn er om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

Anticonceptie

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van anticonceptie. Onze ervaren verloskundigen informeren en adviseren je graag in de keuze voor anticonceptie.

JOUW VERLOSKUNDIGEN

Ben jij op zoek naar de beste zorg op maat en persoonlijke begeleiding door ervaren verloskundigen? Schrijf je dan in voor een intakegesprek.

NAJAT KARIOUH

Verloskundige & Echoscopiste

EVA GROEN

Verloskundige & Echoscopiste

VALERIE VOLLEBREGT

Verloskundige