Zoek
Sluit dit zoekvak.

KOPERSPIRAAL

Koperspiraal

Het koperspiraal is een stukje plastic in de vorm van een ‘T’ of hoefijzer met een koperdraadje eromheen. Het koperspiraaltje wordt via de vagina in je baarmoeder geplaatst. Met een koperhoudend spiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Daardoor kun je deze vorm van anticonceptie niet vergeten. Het koper maakt de zaadcellen van de man inactief, zodat er geen maandelijkse bevruchting plaatsvindt. Een koperspiraal werkt óók als morning-after spiraal als het geplaatst wordt binnen 5 dagen na onveilig vrijen. Het spiraal zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies verandert, waardoor een eventueel bevruchte eicel zich niet kan innestelen in de baarmoederwand.

De meest geplaatste koperspiraal is de T-Safe. De T-Safe is uitermate goed geschikt voor vrouwen die geen hormonen tot zich mogen nemen of hormonen slecht kunnen verdragen en vrouwen die hun eigen cyclus willen behouden. De kosten voor een T-Safe koperspiraal bedragen rond de €71,-.

Sinds 2019 is er een nieuw koperspiraal op de Nederlandse markt verkrijgbaar, namelijk de Ballerine® MIDI CU 300 IUB. De Ballerine® werkt vrijwel hetzelfde als de T-Safe koperspiraal en geeft direct na plaatsing kleine hoeveelheden koper af, dat ervoor zorgt dat zaadcellen worden uitgeschakeld en de eicel niet wordt bevrucht. De Ballerine® is uitermate goed geschikt voor vrouwen die nog niet eerder zijn bevallen vanwege de zeer dunnen inbrenghuls. De kosten van de Ballerine® bedragen rond de €119,-

Kinderwens

Ook voordat je zwanger bent, kun je bij ons terecht met vragen over (gezond) zwanger worden. Wij beantwoorden al je vragen tijdens het kinderwensspreekuur.

Zwangerschap

Elke vrouw is uniek en elke zwangerschap bijzonder. Jij & Ik Verloskunde is gespecialiseerd in zorg en begeleiding op maat.

Echoscopie

Wij werken met hoogwaardige echo apparatuur en ervaren echoscopisten, die binnen de praktijk alle echo’s verzorgen. Wij werken met twee echo specialisten.

Centeringpresnancy

Zwangerschapsconsulten in groepsverband. Deel ervaringen en ontmoet andere zwangeren. CenteringPregnancy™ biedt meer.

Bevalling

Een bevalling is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Wij zijn er om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

Anticonceptie

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van anticonceptie. Onze ervaren verloskundigen informeren en adviseren je graag in de keuze voor anticonceptie.

JOUW VERLOSKUNDIGEN

Ben jij op zoek naar de beste zorg op maat en persoonlijke begeleiding door ervaren verloskundigen? Schrijf je dan in voor een intakegesprek.

NAJAT KARIOUH

Verloskundige & Echoscopiste

EVA GROEN

Verloskundige & Echoscopiste

VALERIE VOLLEBREGT

Verloskundige